Манчестър Сити и Арсенал дават старт на сезона в Англия. Двата тима ще играят финал за Къмюнити Шийлд. Срещата е от 18:00 и ще бъде излъчена пряко по DIEMA SPORT 2 , a на Gong.bg ще следим всичко най-интересно.

"Гражданите имат право на този финал, след като спечелиха и първенството и ФА Къп, докато "топчиите" влизат в сблъсъка като вицешампиони на Англия. 

Футболисти като Илкай Гюндоган и Рияд Марез избраха други предизвикателства и се наложи Пеп Гуардиола да работи на трансферния пазар. За да държи конкуренцията в състава, привлечени бяха Матео Ковачич и Йошко Гвардиол. Отборът воден от Гуардиола е в страхотна серия. В последните 8 мача срещу този съперник е спечелил абсолютно всички.

"Артилеристите" също бяха доста активни в купуването на нови играчи. Кай Хаверц, Юриен Тимбър и Деклан Райс бяха привлечени на "Емирейтс". Микел Артета се раздели с доскорошния капитан - Гранит Джака, който беше продаден на Байер Леверкузен.

Само веднъж от 2011 г. победителят в този мач е ставал шампион в края на сезона. Това прави именно Манчестър Сити през 2018, а дали това проклятие ще продължи, предстои да разберем.