Десният бек на Манчестър Сити Кайл Уокър може да напусне клуба през това лято, твърди „Ди Атлетик“. 33-годишният английски национал има договор с „гражданите“ за още един сезон, но може да сложи край на кариерата си на „Етихад“ още през това лято. Мотивите за това са няколко. Според информацията Уокър е останал много разочарован от факта, че Хосеп Гуардиола го остави на пейката за финала в Шампионската лига срещу Интер. Той се появи в 82-рата минута, заменяйки Джон Стоунс.

Усещането на Уокър е, че това е само знак, че през следващия сезон опитният бранител ще има по-малко шансове за изява. Това се дължи на факта, че Гуардиола започва все по-често да променя схемата и да залага на трима бранители, а освен това планира да дава още повече шансове на младия Рико Люис.

Двете най-вероятни възможности пред Уокър са да се завърне в родния Шефилд Юнайтед, който през този сезон ще играе в Премиър лийг, след като през миналата кампания „остриетата“ завършиха на второ място в Чемпиъншип. Другият вариант е трансфер в чужбина.

Откакто пристигна от Тотнъм през 2017 година, Уокър изигра 254 мача за Сити и спечели 12 трофея.