Крилата на Манчестър Юнайтед Антони Марсиал и Джеси Лингард може да се завърнат в игра още в неделя за дербито с Ливърпул, съобщи мениджърът на "червените дяволи" Оле Гунар Солскяер.

Двамата офанзивни играчи получиха разтежения в срещата с Пари Сен Жермен в началото на миналата седмица и първоначално се смяташе, че ще отсъстват от игра между две и три седмици. Според норвежкия наставник обаче и при двамата има сериозен напредък и има вероятност те да играят в мача в неделя.

Гледайте Манчестър Юнайтед-Ливърпул в неделя, 24 февруари, от 16:05 часа чрез прякото предаване на DIEMA SPORT 2 и онлайн на PLAY DIEMA XTRA.

"За момента и двамата изглеждат добре. Надявам се, че Джеси ще бъде ОК. Надявам се и даже съм уверен, че и Антони ще бъде ОК. Но все още има два дни и две тренировки до мача. Те все още не тренират с другите момчета, но се възстановяват много добре. Дори и обаче те да не могат да играят, всеки друг в отбора има нужните качества, с които да помогне на останалите и да предложи нещо различно".

"Срещу Челси успяхме да се справим точно по този начин. Имаме достатъчно опции, съставът е голям и в него има добри играчи. Сигурен съм, че всеки има желание да играе в мач като този. Ако Марсиал и Лингард не са готови за мача, вероятно ще разчитам на тези, които играха срещу Челси", каза Солскяер.

"За нас важно е да покажем, че сме научили грешките си от мача с ПСЖ и няма да ги повторим. Предстои ни голям мач срещу голям отбор. Вече не сме в ролята на аутсайдер и трябва да покажем това. Не смятам да навлизам в някакви психологически игри преди мача, защото не смятам, че Юрген Клоп се интересува от това, което ще кажа. Все пак, ако например сър Алекс Фъргюсън иска да дойде да каже нещо на играчите преди мача, той винаги е добре дошъл", добави още норвежецът.