Манчестър Юнайтед победи с 1:0 отборa на Саутхемптън в мач от четвъртия кръг на Висшата лига. Гол в 55-та минута на капитанa на "червените дяволи" Бруно Фернандеш даде преднина на тима, а до края на срещата нямаше повече попадения. С тази победа Манчестър Юнайтед прекъсна негативната си серия от седем поредни загуби като гост във Висшата лига.


Guilliver/GettyImages
30 снимки

От началото на двубоя, домакините оставиха владеенето на топката за Манчестър Юнайтед. Отборът на Ерик Тен Хаг не създаде опасни положения, докато Саутхемптън стигна до наказателното поле на „червените дяволи” след грешка на Тайрел Маласия, който беше поставен под натиск от Елиунуси.

Първото опасно положение за гостите бе в 10-та минута, когато Диого Далот получи топката отдясно и центрира, като топката премина над вратаря на „светците”, но и над Бруно Фернандеш, който се беше включил в наказателното поле.

Саутхемптън записа първият точен удар в мача, дошъл в 12-та минута, когато Армстронг стреля с глава, но топката нямаше нужната скорост и сила, за да затрудни Давид Де Хеа. Испанецът комфортно улови топката.

Манчестър Юнайтед стигна до невероятна възможност за гол в 19-та минута, когато стражът на „светците” трябваше да се намеси на няколко пъти, за да опази вратата си, като Кристиан Ериксен имаше най-добрата възможносто да отбележи, след 3 избити топки, но и датчанинът стреля в тялото на защитник на Саутхемптън. Резултатът, от това разбъркване в наказателното, бе само корнер.

Основното оръжие на Саутхемптън са центриранията, най-често от дясно, благодарение на Кайл Уокър-Питърс. В 31-та минута дойде най-доброто положение на домакините ,след изпълнение на корнер, като Бела-Кочап бе оставен абсолютно сам на далечната греда, но не успя да си спре топката добре и ударът му отиде далеч над вратата.

Пас на Елиунуси, в 38-та минута, мина зад гърба на Лисандро Мартинес, изведе Че Адамс, който се пребори с централния защитник на Манчестър Юнайтед, но нападателят на "светците" не успя да уцели топката добра и тя бе лесна за Давид Де Хеа.

Последното действие за полувремето бе пряк свободен удар, а Бруно Фернандеш стреля в стената. Полувремето приключи при нулево равенство.

Второто полувреме започна отново с контрол на Манчестър Юнайтед, а Еланга направи хубав прехвърлящ пас в 49-та минута към Мактоминей, който се включи в наказателното поле, но ударът му бе право в ръцете на Давид Де Хеа.

Малко след това в 52 минута, Еланга направи двойно подаване с Ериксен и проби в наказателното поле на "светците", но не успя да стреля, заради невероятната намеса на Бела-Кочап, при която защитникът на домакините остана на тревата, очевидно изпитващ болка, но след намеса на докторите на тима, той продължи игра.

Прекрасна атака на Манчестър Юнайтед в 55-та минута, която започна с пробив на Еланга, а след това Санчо намери отдясно Диого Далот, а той на свой ред изпрати страхотно центриране в наказателното поле. Топката беше удобна за Бруно Фернандеш, който беше абсолютно свободен. Португалецът стреля точно и изпрати "червените дяволи" напред в резултата.

В 70-та минута пробив на Че Адамс приключи с добра намеса на Лисандро Мартинес, който използва тялото си и спря нападателят. Че Адамс и "светците" имаха претенции за дузпа, но Анди Мадли дори не уважи претенциите на домакините.

Интересното е ,че Манчестър предаде владеенето на топката на противника си, но се опита да използва контраатаки, за да стигне до нещо по-опасно. Такъв шанс се появи пред влезлия от скамейката Кристиано Роналдо, но той бе спрян от защитник на Саутхемптън, който застана между него и топката.

Кристиано Роналдо се появи от пейката в 68 минута, като замени Джейдън Санчо, а новото попълнение Каземиро също записа минути, като замени Еланга в 80-та минута.

В добавеното време на мача, Саутхемптън опита на няколко пъти да стигне до опасност в наказателното поле на "червените дяволи", но отличната защита на тима на Тен Хаг отказа "светците".

Центриране на втората греда, в 93-та минута, достигна до играч на домакините, който свали топката с главав към Секу Мара, който опита със задна ножица да прати топката във вратата на Де Хеа, но акробатичното му изпълнение попадна в тялото на Диого Далот.

Шестте допълнителни минути изтекоха, без повече опасности пред двете врати. Манчестър Юнайтед на Тен Хаг записа втора поредна победа.

Саутхемптън Манчестър Юнайтед

източник: Sofascore.com

FT / Саутхемптън - Манчестър Юнайтед 0:1

0:1 Бруно Фернандеш (55')

Стадион: Сейнт Мерис Стайдиъм

Главен съдия: Анди Мадли

Ето и съставите на двата отбора:

САУТХЕМПТЪН: 31 Гавин Базуну, 2 Кайл Уокър-Питърс, 37 Армел Бела-Кочап, 22 Мохамед Салису, 19 Муса Дженепо, 8 Джеймс Уорд-Праус /к/, 45 Ромеоя Лавия, 7 Джо Арибо, 9 Адам Армстронг, 24 Мохамед Елиунуси, 10 Че Адамс

Резерви: 1 Алекс Маккарти, 4 Лянко, 18 Секу Мара, 17 Стюарт Армстронг, 27 Ибрахима Диало, 35 Ян Беднарек, 6 Ориол Ромеу, 43 Ян Валери, 15 Роман Перо

Старши треньор: Ралф Хазенхютъл

МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД: 1 Давид Де Хеа, 20 Диого Далот  ,19 Рафаел Варан, 6 Лисандро Мартинес, 12 Тайрел Маласия, 14 Кристиан Ериксен, 39 Скот Мактоминей  , 25 Джейдън Санчо, 8 Бруно Фернандеш /к/, 36 Антъни Еланга, 10 Маркъс Рашфорд

Резерви: 22 Том Хийтън, 5 Хари Магуайър, 23 Люк Шоу, 29 Аарън Уан-Бисака, 17 Фред, 18 Каземиро, 34 Дони ван де Беек, 49 Алехандро Гарначо, 7 Кристиано Роналдо

Старши треньор: Ерик Тен Хаг