Дан Ашуърт е изборът на ръководството на Манчестър Юнайтед за нов спортен директор на клуба, твърди The Athletic. Все не е отправено запитване към Нюкасъл, но това се очаква да се случи в следващите седмици. Евентуалното преминаване на 52-годишния Ашуърт няма да лесно заради договора му с Нюкасъл.

Въпреки това се очаква ситуацията да се развие бързо, като се смята, че Ашуърт е отворен за възможността да се присъедини към футболната структура на Манчестър Юнайтед под ръководството на "INEOS".

Ашуърт си е изградил добра репутация на проницателен откривател на таланти и присъединяването му към "червените дяволи" ще му позволи да играе ключова роля в следенето на играчи - област, в която клубът изпитва затруднения през последните години.

След края на футболната си кариера в Питърбъро Ашуърт става спортен и технически директор на Уест Бромич Албиън през декември 2007 г.

През 2012 г. той се присъединява към Футболната асоциация и играе ключова роля за успеха на мъжкия и женския национален отбор, преди да напусне и да стане технически директор на Брайтън през 2019 г. От февруари 2022 г. е спортен директор на Нюкасъл.