Манчестър Юнайтед победи Брентфорд с 1:0 на "Олд Трафорд" в отложен мач от 25-я кръг на Висшата лига. Единственото попадение в срещата бе дело на Маркъс Рашфорд, като това бе и победният гол в срещата. С тази победа Манчестър Юнайтед е вече 4-и с актив от 53 точки, докато Брентфорд остава на 9-а позиция с 43 пункта на сметката си.

В първите 10 минути Манчестър Юнайтед бе по-активният отбор и играчите на Ерик тен Хаг демонстрираха страхотна енергия, но така и не успяваха да достигнат до чисто голово положение. В 21-а минута дойде първото по-интересно положение в мача, след като Далот получи добре на фланга и отклони към Антони, а последният намери Скот МакТоминей на границата на наказателното поле, където шотландецът не се поколеба да стреля, но топката премина над напречната греда.

В 27-а минута след изпълнение на корнер топката стигна до Марсел Забитцер, който отклони чудесно с глава към Маркъс Рашфорд, а английският нападател от чиста позиция не сбърка и откри резултата - 1:0 за Манчестър Юнайтед.

В 44-а минута "червените дяволи" направиха чудесна контраатака, а Бруно Фернандеш подаде към Антони, който продължи за Рашфорд, но английският национал, след като навлезе в наказателното поле, отправи удар право в Давид Рая, който нямаше проблем да улови.

В първите минути на второто полувреме можеше да се стигне до изравняване, след като Давид де Хеа се забави с изчистването и изрита топката в гърба на нападател на Брентфорд, но за негов късмет кълбото излезе в аут. В 58-а минута Марсел Забитцер намери празно пространство на границата на наказателното поле и опита късмета си от разстояние, но Давид Рая внимаваше и успя да спаси.

Брентфорд бе много близо до това да се разпише, след като в 67-а минута Кевин Шаде бе изведен сам срещу вратаря, а германецът стреля, но Давид де Хеа излезе чудесно и успя да отрази. Това бе добър шанс за Брентфорд. Десетина минути преди края на редовното време Манчестър Юнайтед организира нова чудесна контраатака, при която Маркъс Рашфорд напредна с топка в крака и накрая намери Фред на точката на дузпата, но ударът с левия крак на бразилеца бе безкрайно неточен.

До края на срещата Брентфорд опита да създаде напрежение в половината на противника, но Манчестър Юнайтед бе добре групиран и не даде големи шансове на съперника. По този начин голът на Маркъс Рашфорд се оказа достатъчен за "червените дяволи", които спечелиха трите точки в срещата.

Стартови състави:

Манчестър Юнайтед: 1. Давид де Хеа, 23. Люк Шоу, 6. Лисандро Мартинес, 19. Рафаел Варан, 20. Диого Далот, 15. Марсел Забитцер, 39. Скот МакТоминей, 25. Джейдън Санчо, 8. Бруно Фернандеш, 21. Антони, 10. Маркъс Рашфорд

Треньор: Ерик тен Хаг

Брентфорд: 1. Давид Рая, 3. Рико Хенри, 16. Бен Мий, 5. Итън Пинок, 18. Понтус Янсон, 30. Мадс Расмусен, 8. Матиас Йенсен, 6. Кристиан Ньоргард, 24. Микел Дамсгаард, 19. Брайън Мбемо, 17. Айвън Тони

Треньор: Томас Франк