Манчестър Юнайтед победи в гостуването си на Шефилд Юнайтед с 2:1 в мач от 9-я кръг на Висшата лига. Попадението за "остриетата" бе дело на Оливър МакБърни, а за "червените дяволи" точни бяха Скот МакТоминей и Диого Далот. Двубоят бе равностоен, като и двата отбора има голям брой положения, но тимът на Ерик тен Хаг на два пъти нацелваше гредата. Магическо изпълнение на Далот в края на двубоя донесе победата на тима от Манчестър. С тази победа "червените дяволи" са вече 8-и с актив от 15 точки, докато Шефилд остава последен с едва една точка на сметката си.

Gulliver/GettyImages
32 снимки

Още в 3-а минута домакините можеха да излезнат напред в резултата, след като Оливър МакБърни пое отбита топка в наказателното поле и стреля по земя, целейки се в средата на вратата, но беше отказан от Андре Онана, който извади добър рефлекс.

В 15-а минута Антони овладя топка на границата на наказателното поле и опита удар с левия крак по диагонала, но Фодарингтъм бе добре позициониран и успя да улови безпроблемно. Десетина минути след това Арчър се справи добре, овладявайки подаване на ръба на наказателното поле и след това стреля в долния ляв ъгъл. Онана обаче се хвърли чудесно и успя да избие в ъглов удар.

В 28-а минута Бруно Фернандеш достави добро подаване, а МакТоминей успя да се ориентира бързо в наказателното поле, като стреля бързо в долния десен ъгъл, оставяйки вратаря безпомощен - 1:0 за Манчестър Юнайтед.

Само четири минути след това МакТоминей от герой се превърна в грешник, след като игра с ръка в собственото си наказателно поле. Съдията отсъди дузпа, а решението бе потвърдено от ВАР. С изпълнението се нагърби Оливър МакБърни, който вкара топката в десния ъгъл покрай протегнатата ръка на Онана - 1:1.

В края на първата част Бруно Фернандеш стреля от пряк свободен удар, като опитът му бе много добър, но топката се отби от напречната греда и излезе в аут.

През втората част и двата отбора имаха възможности, след като Шефилд на два пъти тестваха Онана от разстояние, който обаче се справи със ситуациите. В 58-а минуат Маркъс Рашфорд получи брилянтно подаване, като шутира от наказателното поле малко встрани от дясната греда.

Десетина минути по-късно Амрабат опита късмета си от разтояние, като вратарят на Шефилд само изгледа топката, която се отби от напречната греда. В 76-а минута Диого Далот получи топка на границата на наказателното поле, като не се поколеба да стреля с десния крак, а опитът му бе феноменален, като се превърна в изключителен гол, който остави Фодарингтъм безпомощен - 2:1 за Манчестър Юнайтед.

Стартови състави:

Шефилд Юнайтед: 18. Фодарингтъм, 20. Богъл, 14. Томас, 19. Робинсън, 5. Тръсти, 8. Хамер, 21. Соуза, 16. Норууд, 28. Макатий, 9.МакБърни, 10. Арчър

Манчестър Юнайтед: 24. Онана, 20. Далот, 5. Магуайър, 35. Еванс, 2. Линдельоф, 39. МакТоминей, 4. Амрабат, 10. Рашфорд, 8. Фернандеш, 21. Антони, 11. Хойлунд