Тимът на Манчестър Юнайтед постигна седмата си победа в английската Висша лига, след като на Боксинг Дей разпарчетоса Нюкасъл Юнайтед с 4:1. Мати Лонгстаф откри резултата на „Олд Трафорд” в 17-ата минута, но седем по-късно Маркъс Рашфорд изравни резултата. Мейсън Грийнууд вкара феноменален гол в 36-ата минута, за да може Рашфорд в 41-ата направи резултата 3:1. През втората част зрителите видяха само един гол, след като Антони Марсиал реализира четвъртия и последен гол в срещата.

Победата прати Ман Юнайтед на седмото място, след като отборът калкулира 27 пункта, бягайки от Нюкасъл, който е десети с 25 пункта.

Оле Гунар Солскяер направи две промени на фона мача с Уотфорд, загубен с 0:2. Норвежецът постави Джеси Лингард и Дан Джеймс на пейката, докато Мейсън Грийнууд и Андреас Перейра започнаха от първата минута. Пол Погба пък бе на скамейката, както беше и срещу „стършелите”.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Team news 🚨 Introducing the #MUFC starting line-up to face Newcastle in today’s match.

A post shared by Manchester United (@manchesterunited) on

Стив Брус направи четири промени, след като Керъл бе на пейката, докато Дуайт Гейл започна. Шон и Мати Лонгстаф бяха в средата на терена, след като замениха Джонджо Шелви и Айзък Хейдън.

След 15 секунди игра Скот МакТоминей реши да влезе с бутонките в краката на Шон Лонгстаф, а реферът Кевин Френд бе безкомпромисен и му показа жълт картон. В десетата минута Маркъс Рашфорд изпълни добре пряк свободен удар, но топката излезе в корнер след рикошет в главата на играч на Нюкасъл от стената. При корнера Хари Магуайър нацели топката с глава, но нов рикошет прати топката в повторен ъглов удар.

Миг по-късно хората на Стив Брус създадоха бързо контранападение, ала ударът на Мигел Алмирон отлетя на втория етаж на "Олд Трафорд". В 16-ата минута нападателят Жоелинтон направи за смях отбора на Манчестър Юнайтед, след което разсече отбраната на домакините с пас по земя за Дуайт Гейл, за да може той да пропусне безупречна ситуация. В 17-ата минута обаче Мати Лонгстаф не сбърка. Тогава халфът на „джордитата” реализира много добра атака на своите след отлична работа с гръб към вратата на Жоелинтон. Халфът с добър удар препарира Давид де Хеа.

В 24-ата минута дойде отговорът на Манчестър Юнайтед. Люк Шоу намери начин да продължи отляво за Андреас Перейра, който бе в наказателното поле и чукна за Марсиал. Френският футболист отправи силен удар, който бе неспасяем за Мартин Дубравка и Ман Юнайтед  изравни. Минута по-късно Андреас Перейра можеше тотално да обърне мача, ала ударът му бе крив като за играч от аматьорските дивизии във футболния свят. В 29-ата минута Перейра показа хубав интелект и подаде за Рашфорд, който отправи мощен удар, но отново неточен. Обратът за Ман Юнайтед стана пълен след феноменално изпълнение на Мейсън Грийнууд. Отбраната на Нюкасъл сбърка при разиграване, след като Фабиан Шер подаде за Грийнууд, който отправи ужасно мощен удар от дъгата към вратата и с помощта на напречната греда направи 2:1.

В 38-ата минута пък Дубравка трябваше да прави спасяване след шут на Перейра от фаул. В 42-ата минута футболистите на Манчестър Юнайтед вкараха трети гол, след като Уан-Бисака центрира топката отдясно за Маркъс Рашфорд, който с глава прати топката във вратата на гостите. При изграждането на атаката се видя, че Скот МакТоминей удари в главата Мати Лонгстаф, но реферът Кевин Френд прецени да подмине дискусионната ситуация. В добавеното време на срещата Де Хеа направи лесно спасяване след диагонален шут на Жоелинтон.

За началото на втората част на терена се появи Пол Погба. Французинът, който преди няколко дни записа първи минути от септември, замени Мактоминей, който получи травма в началото на срещата.

30 снимки

След почивката "червените дяволи" имаха тотално преимущество. Погба бе близо до гол, но топката мина встрани от вратата след удара му. Сънародникът му Марсиал направи резултата 4:1 в 51-ата минута. Той се възползва от грешка на Матю Лонгстаф и озовал се сам срещу Дубравка, елегантно копна топката.

Стартови състави на двата тима:

Манчестър Юнайтед: Де Хеа – Уан Бисака, Линдельоф, Магуайър /к/, Шоу – МакТоминей, Фред, Андреас Перейра, Рашфорд, Грийнууд, Марсиал

Нюкасъл: Дубравка – Манкийо, Шер, Фернандес, Лежун – Вилемс, Шон Лонгстаф, Мати Лонгстаф – Алмирон, Гейл, Жоелинтон