Ръководството на Манчестър Юнайтед е поставило ултиматум на Давид де Хеа да вземе решение относно бъдещето си до края на следващата седмица, когато завършва сезонът във Висшата лига.

Испанският вратар има предложение за подновяването на неговия договор, а от Манчестър Юнайтед искат да получат отговор преди края на сезона.

Преговорите за продължаването на договора на 28-годишния вратар доведоха до задънена улица, така че сега Де Хеа има последната дума и трябва да оповести своето решение дали ще приеме отправеното му предложение, дали ще изпълни настоящия си контракт или възнамерява да напусне.

От Манчестър Юнайтед предлагат удължаване на договора на Де Хеа и заплата от 350 хиляди паунда на седмица.

Пари Сен Жермен проявява много сериозен интерес към испанския вратар и е готов да му предложи много добри финансови условия, ако преговорите между него и „червените дяволи“ се провалят. Френският клуб е готов да плаща значително по-висока заплата на Де Хеа.

От Пари Сен Жермен са готови да отправят и конкретна оферта за Де Хеа, тъй като знаят, че договорът му изтича след малко повече от 12 месеца.

В същото време Манчестър Юнайтед със сигурност няма да иска да изпусне вратаря си без трансферна сума и е много вероятно да го продаде още това лято, ако Де Хеа не се съгласи да поднови договора си.

При настоящите условия, Де Хеа ще може да води преговори и да подпише предварителен договор с друг клуб от януари 2020 година.

През последните седмици формата на Де Хеа спадна драматично, а бъдещето му на „Олд Трафорд“ остава неясно.

През декември испанският вратар каза на съотборниците си в Манчестър Юнайтед, че е по-вероятно да остане в клуба, отколкото да си тръгне, но не успя да постигне споразумение за подновяването на договора му.

По време на слабата форма на Манчестър Юнайтед през последните два месеца той носи вина с грешките си в мачовете срещу Барселона, Манчестър Сити, Арсенал и Челси.

На фона на лошата му игра е несигурността около мястото, където ще играе през следващия сезон.