Манчестър Юнайтед може да си върне Давид де Хеа само три месеца, след като испанецът беше освободен от клуба, пише "Сън". Причината за това е, че новият титуляр на вратата на „червените дяволи“ Андре Онана почти сигурно ще участва на Купата на Африка. Турнирът ще се проведе от 13 януари до 11 февруари 2024 година. 

Ерик тен Хаг разполага още с Алтай Байъндър и Том Хийтън под рамката. Двамата обаче нямат нито една минута от началото на сезона. 

32-годишният Де Хеа, който изкара 12 години на „Олд Трафорд“, така и не успя да си намери нов клуб в края на летния трансферен прозорец. Мнозина бивши играчи и анализатори на Юнайтед изразиха мнението, че клубът не се отнесе с нужното уважение към Де Ха, след като до последно преговаря с него за нов контракт, но след като уреди Онана, реши да оттегли предложението си към испанеца.

 

Де Хеа прекарва голяма част от времето си в Манчестър, въпреки че в момента няма ангажименти към клуба. Според английските медии Юнайтед най-вероятно ще му предложи краткосрочен контракт до края на сезона.