Манчестър Юнайтед обяви, че Антони няма да се завърне веднага в клуба. Бразилецът трябваше да се завърне към тренировки в понеделник заедно с останалите повикани за националните си отбори. Това обаче няма да се случи.

"Играчите, които не са участвали в мачовете на националния отбор, трябва да се завърнат към тренировки в понеделник. Клубът обаче се съгласи с Антони, че той ще отложи завръщането си за известно време, за да се справи с обвиненията

Като клуб ние осъждаме актовете на насилие и малтретиране. Признаваме значението на гарантирането на безопасността на всички участници в тази ситуация и разбираме въздействието, което тези твърдения имат върху онези, които са преживели насилие", се казва в изявлението на "червените дяволи".

Антони лично коментира темата, като заяви, че се е съгласил да отсъства от клубните си задължения, докато се справи с обвиненията към него.

„Разбрах се с Юнайтед да отсъствам за известно време, докато отговоря на обвиненията срещу мен. Това беше взаимно решение. Искам отново да заявя, че съм невинен. Ще съдействам напълно на полицията“, заяви бразилското крило.