Най-скъпият играч в тима на Манчестър Юнайтед Пол Погба се завърна в стартовия състав на тима след двумесечно отсъствие и вдъхнови съотборниците си за изразителния успех с 4:1 над Нюкасъл в мач от 12-ия кръг на Висшата лига.

Погба записа гол и асистенция срещу името си, а "червените дяволи" стигнаха до успеха, въпреки че рано-рано се оказаха в ролята на догонващи. Минути в мача за домакините записаха още нападателят Златан Ибрахимович, който не бе играл от април заради скъсани кръстни връзки, както и Маруан Фелайни, който също пропусна последните няколко мача на Юнайтед заради травма.

Двубоят на "Олд Трафорд" започна с натиск на гостите, чиято преса действаше отлично срещу стаписаната защитна линия на домакините - Валенсия, Линдельоф, Смолинг и Йънг. Именно грешка на Линдельоф позволи на Диандре Йелдин да пробие скоростно по дясното крило и да центрира по земя към Дуайт Гейл, който премина покрай подхлъзналия се Линдельоф и със силен удар откри резултата в 14-ата минута. Манчестър Юнайтед обаче заигра по-добре в следващите минути и направи обрат още до почивката. След серия от пропуски Антони Марсиал изравни в 37-мата минута след центриране на Погба.

В добавеното време на първата част тимът на Жозе Моуриньо стигна и до втори гол, отново с глава, като този път Ашли Йънг центрира към Крис Смолинг, който вкара за 2:1. През второто полувреме Юнайтед имаше пълно превъзходство и след прекрасна контраатака вкара за 3:1 в 54-тата минута. Ромелу Лукаку центрира към Маркъс Рашфорд, който от границата на вратарското поле свали с глава към нахлуващия на скорост Погба, който бе точен от около метър.

В 70-ата минута и Лукаку намери мрежата на Нюкасъл, след като с удар от чиста позиция не остави никакви шансове на Роб Елиът. В последните 20 минути в игра за домакините се появиха Маруан Фелайни и Златан Ибрахимович, като и двамата имаха възможности за пети гол, но Елиът се отчете с добри намеси и не позволи това да се случи.