Ръководството на Манчестър Юнайтед е взело решение да не продава Давид Де Хеа през летния трансферен прозорец, въпреки че договорът на вратаря с „червените дяволи“ изитча през юни 2020 година.

Де Хеа все още не е постигнал споразумение с „чевените дяволи“ за подновяването на своя контракт.

Манчестър Юнайтед рискува да изпусне Де Хеа без пари, ако той не поднови договора си, тъй като испанският вратар ще бъде в състояние да води преговори с други отбори от 1 януари 2020 година и дори да подписва предварително споразумение с друг отбор.

Агентът на вратаря и представителите на английския клуб са се срещнали няколко пъти в рамките на последните 18 месеца, за да договорят подновяването на контракта, но все още не са успяли да постигнат споразумение, особено поради финансовите претенции на Де Хеа, който иска да получава заплата от 350 хиляди паунда на седмица.

28-годишният вратар пристигна на „Олд Трафорд“ през 2011 година от Атлетико Мадрид. Той се превърна в един от най-добрите вратари в света.

Въпреки някои слухове през последните сезони, че Де Хеа може да премине в Реал Мадрид, вратарят в крайна сметка остана в Манчестър Юнайтед и сега нищо не показва, че иска да напусне.

Манчестър Юнайтед не изпитва финансови проблеми и клубът не смята да се разделя по никакъв начин с Де Хеа. Де Хеа може да струва около 80 милиона евро, но също така е възможно да напусне клуба през следващото лято като свободен агент.

В Манчестър Юнайтед се надяват да постигнат споразумение с Де Хеа и да избегнат неговата загуба през юни.