Манчестър Юнайтед победи на "Олд Трафорд" Манчестър Сити с 2:0 и за втори път надделя над шампионите в рамките на тази кампания във Висшата лига. По този начин играчите на Оле Гунар Солскяер постигнаха първи дубъл над съперника си от сезон 2009/10, а за норвежеца това бе трета победа в четири мача във всички турнири срещу Пеп Гуардиола през сезона.

Първото попадение в мача падна в 30-ата минута, когато Бруно Фернандеш изпълни технично пряк свободен удар, а топката попадна на волето на Антони Марсиал, който с премерен удар прокара топката между ръцете на Едерсон. Домакините изиграха много силно първо полувреме, в което пропуснаха още няколко отлични възможности за гол. В 41-вата минута играчите на Манчестър Юнайтед имаха заслужени претенции за дузпа, след като Николас Отаменди препъна в наказателното поле Фред, но главният съдия Майк Дийн не видя добре ситуацията и реши да покаже жълт картон на бразилеца за симулация.

През второто полувреме Манчестър Сити натисна, но отбраната на домакините бе наредена прекрасно и не допусна нито една сериозна грешка, която да позволи на Манчестър Сити да създаде реална голова възможност пред Давид де Хеа. Търпеливата игра на Манчестър Юнайтед бе възнаградена в шестата минута на добавеното време, когато Скот МакТоминей се възползва от много лошо подаване на вратаря на "гражданите" Едерсон и с прехвърлящ удар от близо 40 метра оформи крайното 2:0. С победата Манчестър Юнайтед се върна на петото място в класирането с 45 точки, като изостава само на 3 от четвъртия Челси и на 5 зад третия Лестър. Манчестър Сити пък остава на второ място в класирането на 25 точки зад водача Ливърпул и още в края на идната седмица Англия може да има нов шампион.