Манчестър Юнайтед няма да бърза с подновяването на договора на един от големите си таланти – Коби Мейно, съобщава Manchester Evening News. Новоизлюпеният английски национал поднови своя договор с „червените дяволи“ миналия февруари, като се обвърза с клуба до юни 2027-а година. Сега Манчестър Юнайтед смята да предложи нов контракт на халфа до 2029-а година със значително по-висока заплата.

Талантливият полузащитник стартира в 15 от последните 16 мача за Манчестър Юнайтед, като силните му игри му спечелиха и повиквателна от Гарет Саутгейт за националния отбор на Англия, като не е изключено да попадне в сметките за Европейското първенство през идното лято.

Мейно е играл 23 пъти за Юнайтед и твърдо се е наложил като техен опорен халф в средата на терена. Той направи първия си старт във Висшата лига едва на 26 ноември.

Източници, близки до Манчестър Юнайтед, са заявили, че договорът на Мейно не е настоящ фокус и настоящият му контракт включва бонуси, свързани с представянето, като може би през лятото ще се водят преговори за ново споразумение.