Отборът на Манчестър Юнайтед са изправени пред сериозна битка да запази Кристиано Роналдо на „Олд Трафорд“. 37-годишната португалец обмисля да напусне след само една година след завръщането си при „червените дяволи“ заради това, че почти сигурно тимът няма да се класира за Шампионската лига догодина.

Ръководството на Ман Юнайтед е наясно с това, но отчаяно се стреми да задържи звездата в клуба и догодина. Роналдо подписа за две години, когато се завърна в началото на този сезон с възможност за още допълнителни 12 месеца.

Всичко обаче ще се сведе до плановете на новия мениджър Ерик Тен Хаг, който все още не е разкрил какво иска да прави с португалския ас. Нидерландският специалист не иска да разкрива плановете си за играча, докато не приключи сезона в Ередивизи с Аякс. Амсетрадамци имат четири точки аванс пред ПСВ Айндховен с три мача до края.

Мненията за влиянието на петкратния носител на Шампионската лига и „Златната топка“ Роналдо са раздвоени през сезона. Едно от тях гласи, че завръщането му в края на август е разстроило плановете на Оле Гунар Солскяер, тъй като цялата игра се съсредоточава върху него. Други посочат, че без неговите 24 гола Юнайтед нямаше дори има шанс да се бори за топ 4.