Младата звезда на Манчестър Сити Фил Фодън ще получи предложение за нов дългосрочен договор и солидно увеличение на заплатата, твърди „Daily Star“. Според изданието „гражданите“ са готови да му предоставят оферта за нов шестгодишен контракт, според който той ще поучава по 150 000 британски лири седмично като награда за превъзходната му година както с клуба, така и с националния тим на Англия.

Това би било сериозно увеличение на заплатата на полузащитника, който в момента взима по 40 000 британски лири седмично.

„Небесно-сините“ вече подновиха договорите на Кевин де Бройне, вратарят Едерсон и централните защитници Рубен Диаш и Джон Стоунс.

Сега 21-годишният Фодън, който пропусна началото на новия сезон заради контузия в стъпалото, ще добави името си към тази група със звезди, които обвързаха бъдещето си с клуба от „Етихад“.

След него от Ман Сити ще се насочат и към резервния си страж Зак Стефен. Мениджърът Хосеп Гуардиола е голям фен на американския национал, който води преговори за нов и подобрен четиригодишен договор.

Междувременно новият испански полузащитник на Челси Саул Нигес се озова на „Стамфорд Бридж“, след като от Сити са се отказали от възможността да го вземат. 25-годишният Ниспански национал се присъедини към отбора на Томас Тухел под наем от Атлетико Мадрид в последния ден от трансферния прозорец.

Носителят на Шампионската лига има възможност да направи трансферът му постоянен за сумата от 30 милиона паунда следващото лято.

Според информациите обаче от Атлетико са отказали оферта от страна на Ман Сити за Нигес, която е включвала пари брой плюс Бернардо Силва.