Младата звезда на Манчестър Сити Фил Фоудън ще получи драстично увеличение на заплатата, като се очаква клубът да му предложи нов дългосрочен договор в началото на следващата година. 20-годишният футболист, който дебютира за клуба през 2017 година, започна да се утвърждава като основен играч в състава на Пеп Гуардиола през този сезон.

До момента полузащитникът има шест участия във Висшата лига, отбелязвайки на два пъти, а напускането на Давид Силва през лятото, изглежда му е дало повече възможности да блесне в първия отбор.

Фоден подписа шестгодишен договор през 2018 година на стойност 25 000 британски лири на седмица, но се смята, че в новия му контракт сумата може да се утрои до 75 000 британски лири седмично. Също така ще бъдат включени различни клаузи. В ръководството на Сити пък са уверени, че роденият в Стокпорт халф ще се съгласи с условията.

Понастоящем Манчестър Сити заема 11-то място в таблицата, но при победата над Ливърпул по-късно днес в двубоя помежду им на „Етихад“, го „гражданите“ ще се доближат на само две точки от шампионите от миналия сезон. „Небесно-сините“ имат изигран и мач по-малко от „червените“.