Манчестър Сити постигна солидна победа с 4:1 при гостуването си на Стоук в мач от втория кръг на Висшата лига. По този начин „гражданите“ събраха 6 точки, колкото има и Манчестър Юн, но „небесносините“ имат по-добра голова разлика и водят в класирането.

Стоук има само точка от първите си две срещи.

Манчестър Сити поведе с 1:0 с гол от дузпа срещу домакина си Стоук в мач от втория кръг на Висшата лига.

Шоукрос задържа да ръката и фланелката Отаменди в наказателното поле и реферът посочи бялата точка, откъдето точен в 27-ата минута бе Серхио Агуеро.

Серхио Агуеро набързо добави втория си гол във вратата на Стоук. След като вкара от дузпа, аржентинецът се разписа за втори път в 36-ата минута, правейки резултата 2:0 за Манчестър Сити.

Реферът Майк Дийн подмина ситуация за дузпа за Стоук в наказателното поле на Манчестър Сити, в която се провини безнаказано Александър Коларов. Преценете дали реферът Майк Дийн имаше право при ситуацията в 38-ата минута.

Спорна дузпа в 48-ата минута позволи на Стоук да намали резултата на 1:2 чрез Боян Къркич. Стърлинг от Манчестър Сити направи твърде малко срещу Шоукрос, за да бъде посочена бялата точка, но реферът Майк Дийн сякаш реши да компенсира за неотсъдената такава през първото полувреме.

Манчестър Сити приключи спора със Стоук с гола на Нолито в 86-ата минута, който направи резултата 3:1 в полза на "гражданите".

В добавеното време Нолито на празна врата реализира второто си попадение, с което фиксира крайното 4:1 в полза на Манчестър Сити.