Манчестър Сити си гарантира участието в квалификациите на Шампионската лига през следващия сезон, след като завърши 1:1 при гостуването на Суонси на „Либърти Стейдиъм“ от 38-ия кръг на Премиършип. По този начин „гражданите“ си осигуриха четвъртото място в крайното класиране, като Манчестър Юнайтед се нуждае от победа с 23 гола разлика в отложения мач срещу Борнемут, за да измести своите градски съперници.

Манчестър Сити поведе с 1:0 в 5-та минута, когато Серхио Агуеро стреля, Нордфелд успя да спаси с крак, след което при добавката Келечи Ихеаначо вкара отблизо в опразнената врата.

Суонси можеше бързо да изравни резултата в 10-та минута, когато Анхел Ранхел центрира в наказателното поле на Манчестър Сити, където Джеферсон Монтеро засече топката с глава и я изпрати във вратата на Джо Харт, но съдията маркира нарушение срещу Бакари Саня и попадението не бе зачетено.

Серхио Агуеро имаше добра възможност да удвои преднината на Манчестър Сити в 27-та минута, но ударът му бе спасен от Нордфелд.

Минута по-късно се откри нова възможност пред Агуеро, който стреля от малък ъгъл, но встрани от вратата на Суонси.

Домакините успяха да изравнят резултата в добавеното време на първата част. Андре Аю стреля от фаул, а топката се отклони от главата на Фернандо и влетя във вратата на Джо Харт.

В началото на второто полувреме Манчестър Сити можеше да нанесе своя удар. В 46-та минута след центриране в наказателното поле на Суонси Мангала стреля с глава, но над напречната греда в аут.

Пет минути по-късно Серхио Агуеро подаде към Хесус Навас, който стреля от малък ъгъл, но топката срещна левия стълб на вратата на Нордфелд.

След центриране в наказателното поле на Манчестър Сити в 58-та минута, Анхел Ранхел стреля с глава, но встрани от вратата на Джо Харт.

Серхио Агуеро можеше да донесе победата на Манчестър Сити в 63-та минута, но ударът му не намери целта.

Манчестър Сити е четвърти в класирането с 66 точки, докато Суонси завърши на дванайста позиция с 47 точки.