Отборът на Манчестър Сити победи с 2:0 Брайтън. Срещата от 7-ия кръг на Висшата лига се проведе на стадион „Етихад“.

По този начин „гражданите“ се изкачиха на лидерската позиция с 19 точки, но преди Ливърпул и Челси да са изиграли мача помежду си от кръга.

Серхио Агуеро, който не пропусна да се разпише в двубоя, записа своя гол номер 206 с екипа на Манчестър Сити.

Тимът на Пеп Гуардиола бе истински господар на терена, във всички показатели тимът доминира над своя съперник, но на фона на това вкара само две попадения.

„Гражданите“ поведоха в резултата в 29-ата минута. Лирой Сане центрира по земя, успоредно на голлинията, а Рахим Стърлинг отблизо, нахлувайки на скорост засече за 1:0. По този начин нападателят реализира своето четвърто попадение в лигата за сезона.

Феновете на Манчестър Сити поискаха дузпа за игра с ръка в наказателното поле в 39-ата минута, но при повторенията се видя добре, че Бернардо Силва побутна в гърба Антъни Нокаерт, който докосна топката.

В края на полувремето Рахим Стърлинг отправи опасен удар, блокиран от защитата на гостите. Малко след това и Фернандиньо стреля много силно, но стражът отново бе на добра позиция, за да отрази.

В 57-ата минута Брайтън оцеля в поредица от удари отправени към вратата на тим след получило се меле в наказателното поле. В крайна сметка Серхио Агуеро, Давид Силва и останалите играчи на домакините не успяха да си решат мача в този момент.

В 65-ата минута Серхио Агуеро пое топката в центъра на терена, преодоля четирима от Брайтън, комбинира с Рахим Стърлинг, а последното докосване на аржентинеца бе майсторско - 2:0.

В края на двубоя Фернандиньо игра с ръка в наказателното поле, но главният рефер не отсъди такава.

След поражението Брайтън заема 14-о място с едва 5 точки в актива си и една победа от началото на сезона.