Отборът на Манчестър Сити се справи безпроблемно с Бирмингам Сити и го победи с класическото 3:0 в мач от третия кръг на турнира за ФА Къп. И трите попадения паднаха през първата част и бяха дело на Бернардо Силва в 8-ата и 15-ата, както и на Фил Фоудън в 33-ата минута.

Мениджърът Пеп Гуардиола пусна доста силен състав и закономерно тимът му имаше превес в целия двубой, като можеше да спечели и с доста по-голяма разлика.

Домакините поведоха още в осмата минута, когато Бернардо Силва се разписа по великолепен начин от воле и отбеляза първия си гол на „Етихад“ от година насам.

Отново португалецът се разписа за 2:0 в 15-ата минута. Силва вкара с удар отблизо, като завърши великолепна комбинация на „гражданите“, минала през Риад Марез и Кевин Де Бройне.

Третият гол не закъсня и падна в 33-ата минута. Фил Фоудън получи топката от Марез и с прецизен удар от дистанция по тревата направи резултата класически.

Gulliver/GettyImages
55 снимки

След почивката „небесно-сините“ намалиха оборотите, а гостите имаха някои по-интересни ситуации, но отново по-близо до гола бяха домакините.

Бернардо Силва на два пъти се размина с това да стигне до хеттрик. Гуардиола извади още на почивката Кевин Де Бройне и през втората част пусна някои от юношите.

С тази победа Манчестър Сити преодоля третия кръг за осма поредна година. След днешния успех „гражданите“ са спечелили последните си шест срещи на този етап от турнира с голова разлика 26-2.