Манчестър Сити стигна до мъчна победа над Бристол Сити с 2:1 в първи мач от полуфиналите за Купата на Лигата в Англия.

Реваншът е на 23 януари в Бристол, като втородивизионният тим бе много близо до това да измъкне поне реми от "Етихад стейдиъм" преди втората среща.

Сити бе изоставащ и преди три дни срещу Бърнли, за ФА Къп, когато би с 4:1.

Този път обаче "гражданите" изкопчиха успеха чак в добавеното време на двубоя и ще имат само гол аванс преди реванша.

8000 от Бристол заляха Манчестър

Двубоят стартира сравнително равностойно и Бристол пропусна първата чиста голова възможност в 16-та минута, като Клаудио Браво спаси Сити. 

Кевин Де Брюин бе най-опасният футболист на Ман Сити през целия сблъсък, като през първото полувреме имаше няколко ситуации. 

Дузпа обаче даде аванс на Бристол, след като Джон Стоунс спъна Боби Рийд в пеналта, след грешка на Елиаким Мангала в центъра на терена. Самият Рийд застана зад топката и изведе гостите напред с 1:0.

Рахийм Стърлинг пропусна да изравни точно преди почивката, а Флинт изби от голлинията за Бристол.

Отново Стърлинг имаше добра възможност на старта на второто полувреме, но стражът на гостите изби. Де Брюин скъса мрежата с фантастичен точен и премерен удар от десетина метра, за да изравни резултата в 55-та минута.

Стърлинг и Лирой Сане не успяха да покосят Бристол в следващите минути и чак в добавеното време, резервата Серхио Агуеро между двама с глава засече центриране отдясно на Бернардо Силва за победното попадение.