В отбора на Манчестър Сити са сигурни, че плеймейкърът Кевин Де Бройне ще подпише нов договор с тима, съобщава италианският журналист Фабрицио Романо. Настоящото споразумение на белгиеца изтича през 2023-а година, но според някои информации той вече е отхвърлил предложение на „гражданите“ за удължаване на контракта.

Романо добавя, че скоро клубът ще преговаря и с друга от големите звезди на отбора - Рахийм Стърлинг, чийто договор също е до лятото на 2023-а. „Sun“ обаче съобщава, че 26-годишният футболист ще трябва да изчака, за да приключи финалните щрихи към новата сделка, при която той ще получава заплата от 320 хиляди паунда на седмица.

В момента седмичното възнаграждение на Стърлинг е 275 хиляди паунда на седмица, но в началото на годината той се раздели с агента си Ейди Уорд и неговите дела в момента се управляват от адвокатска кантора.

Фабрицио Романо споменава и за ситуацията около ветерана Серхио Агуеро. Както е известно, неговият контракт изтича след края на сезона и затова напоследък името на 32-годишния аржентинец е свързвано с някои от топ отборите в Европа като Барселона, Челси и Ювентус. Нападателят ще вземе решение за своето бъдеще през следващите седмици. Бъдещето на ветерана Фернандиньо също остава неясно.