Боксинг дей - денят, в който в Англия по традиция се отварят коледните подаръци, премина успешно за Манчестър Сити. Воденият от Пеп Гуардиола отбор спечели с 3:0 гостуването си на Хъл Сити, но успехът изобщо не дойде лесно. Три попадения в последните 20 минути осигуриха доброто празнично настроение в състава на "гражданите", които поне временно се изкачиха на второ място в класирането.

В големи части от мача последният в Премиършип се държеше като равен с равен срещу Сити и дори имаше възможности да реализира.

Първото полувреме определено бе по-постното в мача като единственото по-добро положение бе изстрел на Яя Туре от пряк свободен удар, който бе спасен от вратаря Маршал.

В 52-ата минута Хъл имаше добра възможност чрез Хари Магуайър, чийто удар мина над вратата.

В ответната атака чудесен удар на Кевин де Брюин срещна гредата.

В следващите минути Майкъл Доусън и Давид Силва пропуснаха добри положения преди да се стигна до 72-ата минута и откриването на резултата.

Андрю Робертсън фаулира неразчетено Рахийм Стърлинг в наказателното поле, а Яя Туре реализира отсъдената дузпа.

6 минути по-късно интригата приключи с втори гол за "гражданите". Влезлият като резерва Келеши Ихеаначо завърши добра отборна комбинация. Атаката започна от Де Брюин, който подаде отдясно към Давид Силва, който на свой ред изведе перфектно Ихеаначо, за когото не бе проблем да вкара в опразнената врата.

В края на мача пробив на Стърлинг отляво завърши с остър пас в малкото наказателно поле, където в опита си да изчисти Къртис Дейвис вкара топката в собствената си врата за крайното 3:0.

В класирането Сити е на второ място с 39 точки, на 2 пред третия Ливърпул, който има и мач по-малко. Хъл остава последен с 12 точки, на 4 от спасителното 17-о място.