Шампионът във Висшата лига - Манчестър Сити завърши сезона с разгромна домакинска победа над Евертън с 5:0. Кевин Де Бройне откри в 11-ата, а Габриел Жезус удвои само три минути по-късно. В 37-ата минута Гилфи Сигурдсон пропусна дузпа за „карамелите“, а след почивката Фил Фодън в 53-ата и два гола на Серхио Агуеро (71’ и 76’) в последния си мач, подобри рекорда на Уейн Рууни за най-много голове във Висшата лига, отбелязвани за един клуб. Аржентинецът завърши със 184 шампионатни попадения с екипа на „гражданите“.

„Гражданите“ откриха резултата още в 11-ата минута, когато Кевин Де Бройне реализира с хубав удар в далечния ъгъл.

Само три минути по-късно Габриел Жезус получи в наказателното поле, справи се с Бен Годфри, след което стреля по диагонала - 2:0.

До средата на първото полувреме вратарят на Евертън Джордан Пикфорд спаси удари на Де Бройне и Рахийм Сърлинг.

Гостите можеха да се върнат в двубоя в 36-ата минута, когато Рубен Диаш фаулира Ричарлисон в наказателното поле. Бранителят получи жълт картон, въпреки че гостите претендираха за това да бъде изгонен. Едерсон обаче спаси удара на Гилфи Сигурдсон от бялата точка.

Минута преди края на първата Риад Марез нацели гредата със силен удар.

Gulliver/GettyImages
99 снимки

В 53-ата минута Фил Фоудън оформи класиката. Жезус комбинира със Стърлинг в наказателното поле. Английският национал продължи към Фодън за 3:0.

В 65-ата минута в игра се появи Серхио Агуеро, който стартира на пейката. Това бе последен мач за аржентинеца, който отбеляза два гола, с които подобри рекорда на Уейн Рууни.

В 71-вата минута Фернандиньо отне топката от Дейвис на границата на наказателното поле, след което намери Агуеро, който се справи с няколко бранители и прати топката в ъгъла – 4:0.

Пет минути след това Агуеро оформи и крайния резултат, след като засече с глава центриране на Фернандиньо.

В 83-тата минута Пикфорд пък спаси по фантастичен начин удар на аржентинеца, като по този начин го лиши от хеттрик.

По този начин Ман Сити завърши сезона с актив от 86 точки, с 12 повече от градския си съперник Манчестър Юнайтед, който е втори. Евертън пък приключи кампанията на десетата позиция с 59 точки и няма да участва в европейските клубни турнири догодина.