Манчестър Сити разби с 6:0 у дома  Нотингам в мач от 5-ия кръг на Висшата лига. Хеттрик за успеха на „гражданите” реализира Ерлинг Халанд, като норвежецът записа рекорд, след като вече има 9 попадения след пет изиграни мача. Две попадения за успеха на шампионите вкара Хулиан Алварес, а веднъж се разписа Жоао Кансело.

Сити заема второ място във временното класиране с 13 точки, докато новакът във Висшата лига е 15-и с 4 точки.

 

„Гражданите” можеше да поведат в 6-ата минута, но Хендерсън се справи с удар на Алварес. Шест минути след това обаче Халанд се разписа. Норвежкият нападател засече с глава центриране на Фодън.

Домакините бързо стигнаха и до втори гол. В 23-ата минута Хендерсън сбърка, като топката попадна във Фодън. Англичанинът опита удар, но топката му беше избита. Кълбото обаче се озова в Халанд, който нямаше проблем да се разпише в опразнената врата.

Малко след това попадение на Стоунс беше отменено, след като защитникът беше в засада след пас на Халанд. В 38-ата минута обаче Халанд реализира, за да оформи своя хеттрик. Кансело центрира в наказателното поле, където последователно Фодън и Стоунс опитаха да играят с топката, но това стори Халанд, който вкара за 3:0. Така нападателят записа рекорд, вкарвайки 9 гола в пет мача от началото на сезона. Това беше втори пореден хеттрик на нападателя. 

Пет минути след почивката Сити стигна до четвърти гол. Силва намери Кансело на границата на наказателното поле и защитникът се разписа за 4:0.

В 65-ата минута се разписа и Хулиан Алварес. Аржентинецът беше изведен от Марез и нямаше проблем да преодолее Хендерсън. В 88-ата минута Алварес вкара шесто попадение за „гражданите”. Нападателят се възползва от отлична контраатака на домакините и вкара за крайното 6:0.