Футболистът на Манчестър Сити Феран Торес ще получи предложение за нов договор от клуба, твърди „Daily Star“. 21-годишният нападател се представя силно от началото на сезона и с това е убедил ръководството на клуба да го задържат дългосрочно, като ще увеличат и сериозно заплатата му.

Торес подписа нов договор с „гражданите“ преди 14 месеца, като в момента заплатата му е 40 хилияди паунда на седмица. От клуба обаче са готови да вдигнат възнаграждението му на 100 хиляди паунда на седмица, като се надяват да го обвържат до 2027 година.

Торес бе привлечен на „Етихад“ през 2020 година от Валенсия. Той имаше известни трудности да се нагоди към футбола в Англия в началото, но вече започва да показва своите качества- От началото на сезона той има 3 гола в 7 мача, а общо за клуба е отбелязал 16 попадения в 43 двубоя.

В момента Торес лекува травма, след като се контузи по време на мачовете на Испания по-рано през месеца. Той има счупена метатарсална кост на стъпалото и ще отсъства от терена около шест седмици.