Отборът на Манчестър Юнайтед ще позволи в крайна сметка на вратаря Дийн Хендерсън да отиде под наем в друг тим за срок от 18 месеца. 24-годишният англичанин загуби битката с Давид Де Хеа за това кой ще бъде първи избор за под рамката на вратата и обмисля да напусне, вместо да седи пейката на Юнайтед.

Сега „Sun“ твърди, че клубът от „Олд Трафорд“ ще позволи на Хендерсън да премине в друг тим под наем. Това може да стане още през януарския трансферен прозорец и „червените дяволи“ ще бъдат щастливи, ако той си намери отбор, където да не остава само до края на сезона.

През лятото се очакваше Хендерсън да се бори с Де Хеа за вратарския пост, но се разболя от COVID-19 и не успя да се възстанови напълно за дълъг период от време. След като записа игра 26 мача за Юнайтед миналия сезон, сега Хендерсън беше ограничен само до едно участие през тази кампания, което дойде при поражението от Уест Хем за Карабао Къп в края на септември.

Вратарят също така пропусна последните три паузи за националните отбори с националния отбор на Англия и с приближаващото Световно първенство той ще иска да си пробие път в борбата за вратар №1 на „трите лъва“.

Съобщава се, че Нюкасъл се интересува от Хендерсън и може да предложи потенциален път на вратаря обратно към националния отбор. В момента първи избор за Гарет Саутгейт е Джордан Пикфорд, следван от Аарън Рамсдейл и Сам Джонстън.