Отборът на Манчестър Юнайтед има желание да започне преговори за нов договор с Маркъс Рашфорд и Люк Шоу. По-рано беше съобщено, че Бруно Фернандеш е дал съгласието за нов петгодишен контракт със заплата от 12 милиона паунда годишно.

Фернандеш не е единственият играч, когото на „Олд Трафорд“ искат да обвържат с нов договор. „ESPN“ твърди, че следващите в списъка са Рашфорд и Шоу, които биват разглеждани като ключови играчи.

Ман Юнайтед продължава и с търсенето си нов постоянен мениджър, като Ерик тен Хаг, Маурисио Почетино, Луис Енрике и Жулен Лопетеги са сред основните претенденти да поемат поста след края на сезона.

Gulliver/GettyImages
87 снимки

„ESPN“ посочва, че играчи като Фернандеш, Рашфорд и Шоу се считат за важни членове на отбора, като решението за удължаването на договорите им няма да зависи от това кой ще бъде следващият мениджър.

Говори се обаче, че Рашфорд е несигурен по отношение на бъдещето си и не бърза да преподписва. 24-годишният играч не е в най-добрата си форма през този сезон и загуби мястото си в националния отбор на Англия за приятелските срещи срещу Швейцария и Кот д'Ивоар този месец. Нападателят, който е продукт на академията на Юнайтед, има 93 гола в 297 мача, но му остава само една година от договора след това лято.

През този сезон обаче Рашфорд има едва пет гола в 26 мача във всички турнири.

Шоу, който впечатли за Англия на миналогодишното европейско първенство, също се бори да покаже най-добрата си форма, след като беше известен от Алекс Телес в титулярния състав на Юнайтед. Подобно на Рашфорд, левият бек също има само една година от договора си след края на този сезон.