Вратарят на Манчестър Юнайтед Давид Де Хеа ще получи предложение за нов договор само шест месеца, след като се твърдеше, че кариерата му в клуба е приключила. 31-годишният Де Хеа е една от малкото ярки светлина в тежкия сезон на Юнайтед и спечели наградата за Играч на месеца във Висшата лига през януари.

Сега клубът планира да задейства 12-месечна опция за удължаването на договора на испанския вратар до юни 2024 година, с което печели време за договарянето на нови условия. Шефовете на „Олд Трафорд“ също осъзнават, че трябва да нарушат стандартната си политика да предлагат на играчите по-краткосрочни сделки с по-ниски заплати, когато навършат 30 години.

Това означава, че Де Хеа все още може да очаква да вземе нещо близо до сегашните си 375,000 паунда на седмица и да има сигурността на по-дългосрочен договор, твърди „Sun“.

Това обаче само показва забележителния възход в представянето на Де Хеа, след като в края на миналия сезон той изглеждаше, че е загубил битката за №1 в клуба от Дийн Хендерсън. През лятото испанецът дори съкрати почивката си и се върна към тренировките по-рано.

Това обаче се изплати, тъй като той започна във всеки мач във Висшата лига, човек, близък до Юнайтед споделя пред „Sun“ следното:

„Давид беше решен да покаже на всички, че все още е №1, и да докаже, че има бъдеще тук. Последният му договор отне близо 18 месеца на преговори- Клубът е решен този път да подреди нещата бързо. Те вярват, че той е най-добрият в света и не виждат причина да не може да продължи с това си представяне още години“.