Изданията във Великобритания съобщиха, че Манчестър Юнайтед може в скоро време да вземе решение да събори „Олд Трафорд“, за да построи чистов нов стадион, като това е основна част от плановете за обновяването в клуба.

„Червените дяволи“ домакинстват на своя стадион в продължение на 112 години след откриването му през 1910-а година. Безспорен факт е, че 75-хилядният стадион не претърпял много реновации в последните няколко години.

Gulliver/Getty Images
33 снимки

През 2006-а година арената беше разширена до сегашния ѝ капацитет, а оперативният директор в клуба Колет Рош потвърди плановете за модернизиране на стадиона.

Според The Guardian, в Юнайтед сериозно са обмисляли варианта за пълното разрушаване на „Олд Трафорд“ и изграждането на чисто нов стадион на същото място, но са стигнали до заключението, че това трябва да се дебатира с привържениците на клуба преди да се предприемат такива неочаквани действия.

20 снимки

В доклада на изданието се добавя, че реакцията на феновете и загрижеността къде ще играят домакинските си мачове през това време, ще бъде крайно негативна. По този начин се смята, че пълното разрушаване на „Олд Трафорд“ и издигането на нов стадион е малко вероятно, но клубът ще продължи с бъдещите консултации със своите фенове преди да вземе окончателното решение.

Манчестър Юнайтед има много солиден рекорд на своя стадион във Висшата лига, когато води в резултата до полувремето – 278 пъти е печелил в крайна сметка, 23 пъти е завършвал наравно и нито веднъж не е допускал пълен обрат.