Истинска английска класика от Висшата лига! Манчестър Юнайтед постигна фантастична победа като гост на Уулвърхемптън Уондърърс с резултат 4:3 в последен двубой от междинния 22-и кръг на първенството. Сблъсъкът предложи изключително много емоции, положения и драма, като спокойно може да се каже, че това бе един от мачовете на сезона.

Снимки: Gulliver/GettyImages
99 снимки

Маркъс Рашфорд откри още в петата, а Расмус Хойлунд удвои в 22-ата минута. До почивката още две попадения на датчанина и Каземиро бяха отменени правилно заради засади. През втората част обаче настъпи истинско голово шоу.

Първо, Пабло Сарабия върна един гол от дузпа в 71-ата минута, преди появилият се като резерва Скот МакТоминей да отбележи трети гол за гостите в 75-ата минута. Капитанът на домакините Макс Килман отново върна своя отбор в мача в 85-ата, а в петата минута от добавеното време Педро Нето хвърли в екстаз феновете на "Молиню", сед като изравни резултата. Това обаче не беше всичко, защото Коби Мейно се превърна в големия герой за Ман Юнайтед в седмата минута от добавеното време, когато отбеляза първия си гол във Висшата лига и донесе изключително драматичната победа за своя тим.

Снимки: Gulliver/GettyImages
38 снимки

След уникалната драма и победа Ман Юнайтед събра 35 точки и се изкачи на седмата позиция, като изостава осем от Тотнъм и Астън Вила, които са четвърти и пети. Уулвърхемптън пък остава 11-и с 29 пункта и пропусна да се изравни с "червените дяволи". За възпитаниците на Ерик тен Хаг предстои домакинство на Уест Хем Юнайтед, докато "вълците" гостуват на Челси.

 

Мениджърът на Уулвърхемптън - Гари О’Нийл, не бе направил нито една промяна сред своите титуляри, които спечелиха двубоя срещу Уест Бромич Албиън за ФА Къп през уикенда. Пабло Сарабия бе възстановен, а Жоао Гомеш изтърпя своето наказание от три двубоя и бяха на скамейката.

Наставникът на Манчестър Юнайтед - Ерик тен Хаг, пък заложи на Андре Онана на вратата, който се завърна от Купата на африканските нации, където взе участие само в един двубой на Камерун и пропусна сблъсъка с Нюпорт Каунти за ФА Къп през уикенда. В защитата действаха Люк Шоу, Лисандро Мартинес, Рафаел Варан и Диаго Далот. В центъра оперираха Каземиро и Коби Мейно,  а по крилата бяха разположени изненадващо завърналия се Маркъс Рашфорд, който се замеси в грандиозен скандал в последните дни и зае мястото на Антони, както и Алехнадро Гарначо на другия фланг. Капитанът Бруно Фернандеш пък беше зад Расмус Хойлунд, който водеше атаката.

КЛАСИРАНЕ ВЪВ ВИСШАТА ЛИГА / ПРОГРАМА / РЕЗУЛТАТИ

Уулвърхемптън Уондърърс Манчестър Юнайтед

източник: Sofascore.com


Срещата стартира с ранен жълт картон за полузащитника на гостите Каземиро още в третата минута.

Манчестър Юнайтед обаче откри резултата още с първия си удар към вратата на домакините в петата минута. Алехандро Гарначо получи на десния фланг и комбинира с Диого Далот, който задържа добре и центрира в наказателното поле. Там капитанът Бруно Фернандеш хитро пропусна топката, която попадна в Расмус Хойлунд, а той я предостави за Маркъс Рашфорд. Нападателят, който се завърна в състава на „червените дяволи“, не се нуждаеше от много време и с прекрасен удар с десния крак от границата на пеналтерията не остави шансове на вратаря Жозе Са в левия му ъгъл за 0:1.

След попадението "червените дяволи" продължиха да натискат, но стигнаха само до два неточни удара на Каземиро и един на Гарначо.

Ман Юнайтед обаче стигна до втори гол в 22-ата минута след нова чудесна атака. Гарначо получи отдясно и реши да смени фронта на атаката към левия фланг за Рашфорд, който пък предостави топката на Люк Шоу. Крайният бранител напредна на скорост в наказателното поле и центрира успоредно на голлинията на първа греда, където кълбото рикошира в капитана на Уулвс Макс Килман, а след това с върха на обувката Хойлунд успя да чукне топката под плонжа на Са за 0:2.

В 28-ата минута Томи Дойл стреля директно от пряк свободен удар от дистанция пред наказателното поле, но право в ръцете на вратаря Андре Онана.

Четири минути по-късно „вълците“ бяха на косъм от това да допуснат трето попадение след грешка в защитата. Гарначо напредна отдясно в половината на Уулвс и подаде за Бруно, който опита да изведе Хойлунд, но пасът бе по-дълъг. Мат Дохърти обаче върна много леко топката за своя вратар Са, а датският нападател на Юнайтед се втурна да гони кълбото, след което португалският страж изрита топката право в Хойлунд и имаше късмет тя да премине много близо покрай дясната му греда в аут.

В 32-ата минута Рашфорд проби отляво в наказателното поле, топката стигна до Фернандеш, а капитанът на „червените дяволи“ стреля ниско с десния крак, но неточно.

Юнайтед продължи да напада и след още 120 секунди се стигна до нов удар по посока вратата на Са. Рашфорд центрира отляво в наказателното поле, където играч на „вълците“ изчисти с глава. Топката обаче попадна на пътя на Гарначо, който шутира право в тялото на Килман, след което тя стигна до Рафаел Варан. Френският защитник нанесе удар с десния крак, но над напречната греда в аут.

В последната минута от редовното време на първата част трети гол за Ман Юнайтед не беше зачетен заради засада. Рашфорд видя много добре в коридор Гарначо в половината на Уулвс и веднага изведе Хойлунд отляво в наказателното поле. Датският нападател бързо пое топката и с левия крак стреля точно между краката на Са. Попадението обаче беше отменено правилно от ВАР, след като Хойлунд бе с малко зад последния защитник.

В третата минута от добавеното време още едно попадение за "червените дяволи" не бе зачетено. Този път Бруно Фернандеш центрира от свободен удар в наказателното поле, където Каземиро засече топката с глава в левия ъгъл на Са, но голът и този път беше отменен правилно заради засада на бразилеца.

Още преди да е изтекла 46-ата минута през второто полувреме Ман Юнайтед изпусна страхотна възможност за трето попадение. Капитанът Бруно предостави великолепен дълъг пас на десния фланг за непокрития Гарначо, който напредна на скорост, влезе в наказателното поле и я предостави на нахлуващия Фернандес, но португалецът се забави и ударът му бе блокиран от Крейг Доусън.

Три минути след това обаче Уулвс на свой ред не успя да намали изоставането си. Педро Нето центрира от свободен удар отдясно в наказателното поле, Онана закъсня и бе изпреварен от капитана Килман, който стреля с глава, а Лисандро Мартинес успя да изчисти точно пред голлинията. 

Динамиката на двубоя продължи да бъде висока и в 55-ата минута "червените дяволи" пак не успяха да пратят топката за трети път във вратата на домакините. Тоти Гомеш сбърка в подаването си пред собственото наказателно поле, което позволи на Гарначо да отмъкне топката, влезе в наказателното поле и комбинира с Хойлунд, а нападателят овляда и стреля, но Са спаси отлично с крак.

Само две минути след това Уулвс също пропуснаха нов шанс. Гомеш задържа добре отляво до наказателното поле и комбинира вътре в него с Раян Айт Нури, който стигна до аутлинията и центрира за Доусън. Той успя да стреля с левия крак към вратата, получи се рикошет във Варан, а след това кълбото се отби и от главата на Онана. В крайна сметка обаче не попадна в мрежата и "червените дяволи" отново се разминаха.

В 68-ата минута обаче Уулвърхемптън се върна в мача. Рафаел Варан сгреши в центъра на терена, Педро Нето получи в наказателното поле и беше закачен от Каземиро. Съдията веднага посочи бялата точка, но проверката на ситуацията със системата ВАР отне няколко минути, но в крайна сметка бе потвърдено. Зад топката застана появилият се от пейката Пабло Сарабия, който реализира за 1:2.

Само четири минути по-късно Ман Юнайтед си върна преднината от две попадения. Бруно Фернандеш центрира от корнер в наказателното поле, където капитанът на "вълците" Макс Килман допусна голяма грешка, оставяйки съвсем сам влезлия преди по-малко от 120 секунди Скот МакТоминей. Шотландсият полузащитник пък засече с глава, топката тупна на земята и попадна във вратата на сащисания Са за 1:3.

Головото шоу през втората част продължи и пет минути преди края на редовното време "вълците" отбелязаха втори гол. Сарабия центрира от корнер, а на първа греда Бруно опита да изчисти с глава, но не го направи по най-добрия начин и топката попадна на втора греда за Доусън, който отправи удар, а той се превърна в подаване за Килман. Бранителят пък овладя и шутира, като кълбото се отби от Онана и Далот, за да попадне във вратата за 2:3.

Драмата обаче тепърва предстоеше в добавеното време на срещата. Първо, Скот Мактоминей бе съвсем близо да реализира само на няколко метра от голлинията, но нова великолепна изява на Жозе Са предотврати попадението.

В петата минута от добавеното време Педро Нето хвърли в екстаз феновете на домакините на "Молиню", след като изравни резултата. "Вълците" организираха чудесна бърза контраатака след изпълнение на корнер от Юнайтед, при която Марио Лемина комбинира със Сарибия в своята половина, а той намери в предни позии Матеуш Куня. Бразилецът имше подкрепата на Нето вдясно, а португалецът влезе в наказателното и с чудесен удар между краката на Варан не остави шансове на Варан в близкия му ъгъл за 3:3.

Това обаче не беше всичко от двубоя, защото в 97-ата минута Ман Юнайтед стигна до победата с първия гол на Коби Мейно във Висшата лига. Влезлият от пейката Омари Форсън комбинира с Мейно пред наказателното поле на Уулвс, а младият халф преодоля с лекота Килман, влезе в наказателното поле и с прекрасен удар матиа Са в долния му ляв ъгъл за крайното 3:4!


FT  | УУЛВЪРХЕМПТЪН УОНДЪРЪРС – МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД  3:4

0:1 Маркъс Рашфорд 5'

0:2 Расмус Хойлунд 22'

1:2 Пабло Сарабия (дузпа) 71'

1:3 Скот МакТоменей 75'

2:3 Макс Килман 85'

3:3 Педро Нето 90+5'

3:4 Коби Мейно 90+7'

Висша лига, 22-и кръг

Главен съдия: Джаред Джилет, Австралия

Стадион: „Молиню“, Уулвърхемптън, Англия


Стартови състави на двата отбора:

УУЛВЪРХЕМПТЪН УОНДЪРЪРС (3-4-2-1): 1. Жозе Са – 23. Макс Килман (к) ⚽, 15. Крейг Доусън ж.к., 24. Тоти Гомеш – 22. Нелсон Семедо, 5. Марио Лемина, 20. Томи Дойл, 2. Мат Дохърти – 7. Педро Нето ⚽, 22. Матеуш Куня – 27. Жан-Ришар Белегард

Резерви: 25. Даниел Бентли (вр), 3. Раян Айт Нури, 4. Сантиаго Буено, 17. Уго Буено, 21. Пабло Сарабия ⚽, 32. Джо Ходж, 8. Жоао Гомеш, 62. Тауанда Чиреуа, 63. Нейтън Фрейзър

Мениджър: Гари ОНийл

МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД (4-2-3-1): 24. Андре Онана – 23. Люк Шоу, 6. Лисандро Мартинес ж.к., 19. Рафаел Варан, 20. Диого Далот – 18. Каземиро ж.к., 37. Коби Мейно ⚽ – 10. Маркъс Рашфорд ⚽, 8. Бруно Фернандеш (к), 17. Алехандро Гарначо – 11. Расмус Хойлунд ⚽

Резерви: 1. Алтай Байъндър (вр), 35. Джони Еванс, 53. Уили Камбуала, 5. Хари Магуайър, 21. Антони, 62. Омари Форсън, 16. Амад Диало, 14. Кристиан Ериксен, 39. Скот МакТоминей ⚽

Мениджър: Ерик тен Хаг