Бърнли води с 2:0 на Манчестър Юнайтед след 45 минути игра.

Мачът започна ужасно за „червените дяволи“, които още в 3-ата минута се оказаха назад в резултата. Йохан Гудмундсон центрира от фаул в наказателното поле, там се получи разбъркване, в което никой не успяваше да играе с топката. Това обаче направи Ашли Барнс, който успя да стреля от 2-3 метра и да реализира за 1:0.

В 12-ата минута авансът на гостите можеше и да бъде удвоен след изстрел на Скот Арфийлд, който срещна напречната греда.


Постепенно след 15-ата минута Ман Юнайтед заигра доста по-добре и погледна към вратата на Ник Поуп, който спаси блестящо изстрели на Люк Шоу и Пол Погба.

За сметка на това Бърнли демонстрира блестяща ефективност и в 36-ата минута стигна до втория си гол, паднал след блестящо изпълнение от пряк свободен удар на Стивън Дефур. Белгиецът изпрати топката перфектно в горния десен ъгъл на вратата, а Давид де Хеа нямаше какво да направи, за да спре първия гол за сезона на реализатора.


Малко след това Маркъс Рашфорд виждаше как връща един от двата гола, след като преодоля Поуп. Бен Мий обаче бе на голлинията и изби топката. Златан Ибрахимович също имаше добра позиция за стрелба, но Кевин Лонг изби в корнер с решителен шпагат. Погба пък стреля опасно извън наказателното поле, но топката мина на сантиметри от вратата.