Защитникът на Манчестър Юнайтед Хари Магуайър ще пропусне дербито от Висшата лига срещу Ливърпул в неделя поради контузия, каза мениджърът на Юнайтед Ерик тен Хаг. Английският национал получи разтежение и бе сменен принудително при поражението в Шампионската лига срещу Байерн Мюнхен във вторник. Люк Шоу, който също беше контузен в този мач, поднови тренировки, а Маркъс Рашфорд също се бори да се възстанови и да играе на "Анфийлд", след като пропусна мача с Байерн поради заболяване.

"Хари няма да бъде на разположение за предстоящите мачове, но травмата му не е тежка и той няма да бъде дълго извън терените“, каза Тен Хаг на пресконференция. Мениджърът на Юнайтед добави, че Антони Марсиал, който също пропусна мача с Байерн заради заболяване, няма да бъде готов за гостуването на Ливърпул.

Юнайтед ще бъде без капитана Бруно Фернандеш, който е наказан. Тен Хаг не каза кой ще изведе отбора с капитанската лента в отсъствието на португалския полузащитник. Юнайтед беше разгромен с 0:7 при последното си гостуване на "Анфийлд" през март, като записа най-тежкото си поражение от повече от 90 години.