Централният защитник на Кристъл Палас Мамаду Сако заяви, че начинът, по който отпразнува първия от головете на Кристиан Бентеке срещу Ливърпул няма нищо общо с мениджъра на „червените“ Юрген Клоп.

В неделя Бентеке се разписа на два пъти за победата с 2:1 над мърсисайдци, като отпразнува първото си попадение със Сако. Френският футболист играе под наем при „орлите“ от Ливърпул, където конфликт между него и Клоп доведе до изваждането му от състава още по време на предсезонната подготовка. В крайна сметка през януари Сако бе преотстъпен на лондончани и нямаше право да играе срещу Ливърпул.

Треньор в Ливърпул се застъпи за отлъчения Сако

„Когато Кристиан вкара, аз останах на мястото си на пейката, тъй като не исках да празнувам от уважение към клуба, на който съм собственост, както и към феновете“, заяви Сако. „Когато той обаче дойде при мен, аз станах и направих това, което винаги правим като приятели.“

През миналия сезон Бентеке също беше част от Ливърпул, но се представи крайно незадоволително и не пасна в схемата на Клоп. Така той беше продаден на Палас през лятото на 2016 година срещу 30 милиона паунда.

Мамаду Сако не е отписал Ливърпул

„В действията ни нямаше никакво послание“, добави Сако. „Не сме искали да кажем нищо с това. Просто сме двама приятели, които играят за един и същ отбор, които споделят еднаква цел – да взимаме трито точки от всеки двубой, за да сме сигурни, че ще останем във Висшата лига.“

„Ако губехме с 0:2, а Кристиан беше намалил резултата, пак щяхме да го направим, стига той да беше дошъл при мен“, завърши Сако.