Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо често провокира с думи и жестове. Последните седмици не са никак лесни за португалеца, който се намира под сериозно напрежение. Може би затова той отново попадна в полезрението на медиите. Само с един жест, който всички се опитват да разтълкуват.

Вече няколко пъти Жозе Моуриньо показва демонстративно малкия си пръст, повдигнат нагоре.

Мениджърът рискува дори да получи ново наказание от Футболната асоциация на Англия, ако се окаже, че жестът е нецензурен. Той го показа след края на мача срещу Нюкасъл през уикенда (3:2).

На прибиране към тунела Жозе Моуриньо, знаейки, че камерите го снимат, той повдигна пръста си. Това не е първият път, когато го показва. Той беше заснет от фотообективите преди няколко дни, на влизане в базата на Манчестър Юнайтед. Португалецът отново показа малкия си пръст, докато шофираше.

Според едно от тълкуванията – Моуриньо показва пръста в знак на подигравка с критиците му, присмивайки им се, че имат малка мъжественост.

ФА вече разследва какво точно е казал Специалния след края на мача. Тогава той реши да използва нецензурни думи на португалски, напускайки „Олд Трафорд“. В този момент показа и жеста с малкия си пръст.

Според „Сън“, Жозе Моуриньо е казал „fodas filhos de p**a“, което е много груб нецензурен език: „Да ви го нач***м кучи синове.“

Според Пол Скоулс, поведението на португалеца е срамно за клуба. Но Моуриньо от своя страна смята, че именно хора като него, които го критикуват, предизвикват тази „хайка“ срещу него.