Халфът на Ливърпул – Алексис Мак Алистър, говори след равенството 2:2 срещу Брайтън в Премиър лийг. Според аржентинеца тимът е показал за пореден път своето надграждане, но не е постигнал нужния резултат, макар и срещу доста качествен опонент.

Според него злощастният хикс ще послужи за пример на него и неговите съотборници за надграждане в следващите срещи, за да не се допускат неточности, както при гола на „чайките“ в заключителните минути от двубоя.

„Изгубихме две точки, тъй като просто водихме с 2:1, но не успяхме да се защитим при статично положение. В края на краищата, те са доста добър отбор и знаехме колко силни са. Мисля, че отборът обаче реагира добре след първия допуснат гол и изиграхме добър мач“, каза Мак Алистър пред клубния сайт.

„Брайтън е наистина добър отбор, треньорът е супер, играчите са чудесни. Това е важно. Може да се види по развитието на този отбор, което е важно. Разбира се, че срещата беше доста тежка за двата отбора, но в крайна сметка точката е добра за нас“, продължи аржентинецът.

„Мисля, че при първия допуснат гол трябваше да се справя по-добре. Не бях предупреден, но можех да отиграя по-добре. Това е тази игра и се случват грешки. Важна е реакцията, която беше добра и ще ни помогне в следващите мачове“.

Мак Алистър беше попитан и за ролята му на №6 по терена. „Харесва ми, за мен е лесно. Не е моята позиция, но правя всичко, на което съм способен. Юрген Клоп ми дава своята подкрепа и правя каквото мога. Мисля, че се подобряваме сериозно, а аз самия също правя това в дефанзивен план. Чувствам се добре сред своите съотборници“, добави още Алексис Мак Алистър