Манчестър Юнайтед изкопчи късен успех с 2:1 при гостуването си на Кристъл Палас в мач от 16-я кръг на Висшата лига.

Скандалното първо попадение на Ман Юнайтед със сигурност ще предизвика доста дискусии, но в крайна сметка "червените дяволи" си отнесоха трите точки у дома.

Първото полувреме бе лишено от много голови възможности, а стражът на Палас Уейн Хенеси се справи страхотно. Той на два пъти отказа Уейн Рууни и Пол Погба, преди последният все пак да вкара в добавеното време преди почивката.

След изпълнение на пряк свободен удар, Златан Ибрахимович свали топката към Пол Погба, който реализира. С единствения проблем - Златан игра с ръка, за да продължи топката към французина, който пък бе в засада. Реферът Крейг Поусън спести и изгонването и на Маркос Рохо, който в 38-та минута влезе брутално в краката на Уилфрид Заха, но се отърва само с предупреждение.

Второто полувреме бе доста по-вълнуващо, като Палас имаше по-интересните възможности. Джо Ледли пропусна в 47-та минута, а Джеймс МакАртър бе отказан от Давид Де Хеа в 63-та.

Домакините все пак изравниха в 66-та минута, с красиво попадение на МакАртър, който бе изведен от Деймиън Дилейни с ефектен пас с пета, разсякъл защитата на Ман Юнайтед.

Уейн Хенеси продължи с геройствата си от другата страна, като отрази шут на Уейн Рууни малко по-късно, а арбитърът отмени гол на Хуан Мата заради засада. Юнайтед имаше и претенции за дузпа минута преди това, когато имаше игра с ръка в наказателното поле на бранител на домакините.

Финалните опити на Ман Юнайтед донесоха успех и в 88-та минута комбинацията Златан-Погба пак сработи. Този път попадението си бе съвсем редовно, с пас по конец на Погба, извел Ибрахимович в ляво в наказателното поле. Завършващият удар на шведа бе майсторски и той не остави вече шанс на Хенеси, и донесе победата на своя тим с 2:1.