Мениджърът на Тотнъм Маурисио Почетино отнесе сериозна санкция за поведението си след загубата на неговия тим от Бърнли с 1:2 миналия месец. След края на двубоя Почетино нападна вербално рефера на срещата Майк Дийн, а това му коства наказание от два мача и глоба от 10 000 паунда.

Днес на бял свят излезе доклада на съдията, от който стана ясно какви са били репликите на Почетино по адрес на Дийн.

Майк Дийн и Маурисио Почетино

източник: Gulliver/GettyImages

„След края на мача към мен се приближи старши треньорът на Тотнъм Маурисио Почетино и някои от членовете на треньорския щаб, включително и Жезус Перес. Г-н Почетино действа много безотговорно и агресивно. Той не спираше да повтаря репликата „ти знаеш какво си, ти знаеш какво си”. Помолих го да обясни какво има предвид, а той отново отвърна „ти знаеш какво си”, пише в доклада си Майк Дийн.

„След това му казах няколко пъти да се отдръпне, най-малко десет пъти, а той не напусне личното ми пространство, след което агресивно размаха пръст на няколко инча от лицето ми и отново каза „ти знаеш какво си”.

Дийн допълва в доклада си, че в тунела на стадиона също е бил причакан от Маурисио Почетино, като дори се е стигнало той да бъде ескортиран до съблекалнята на своя тим от стюарди на Бърнли.

Впоследствие аржентинецът се извини за действията си, но това не му помогна особено и той бе наказан.