Тъмните облаци над капитана на Манчестър Юнайтед Хари Магуайър се сгъстяват все повече. След като вчера бе арестуван по време на почивката си в Мѝконос, Гърция заради сбиване, сега излязоха подробности за грозната случка, разиграла се на острова в Егейско море.

Говорителят на местната полиция Петрос Василакис даде подробности около покъртителните действия на англичанина по време на снощния скандал, довел до ареста му. Според официалната версия английският национал и неговите приятели са проявили брутално насилие към полицаи, като са ги съборили на земята, след което са ги удряли с юмруци и ритници. Магуайър и останалите двама задържани вече бяха транспортирани до Сирос, където им бяха повдигнати официални обвинения от прокуратурата. И тази нощ те ще останат в ареста, а утре ще бъдат изслушани в съда. 

"Когато скандалът е бил потушен, една от двете групи, част от която са били и футболисти, е започнала да обижда полицейските служители. На мястото е имало няколко униформени служители. В даден момент един от тримата членове на тази група, които са били на възраст 27, 28 и 29 години, е хвърлил люлка по един полицай. Последвало е сбиване. Тримата са били арестувани, но докато органите на реда са се опитали да направят това, другите двама, включително футболистът, също са проявили насилие. Поне двама полицаи са били съборени на земята и са били удряни с юмруци и ритани", разказва говорителят на полицията. 

Според "Мирър" прокуратурата е повдигнала обвинения за две отделни нападения над полицаи - едно пред нощното заведение и второ в полицейския участък. Твърди се, че един от тримата по-късно е предложил подкуп на органите на реда, за да не се стигне до съд.