Английският национал Хари Магуайър заяви, че вече няма търпение за европейското първенство през 2028 година, което ще се проведе във Великобритания и Ирландия.

"Надявам се, че отново ще мога да играя на европейско първенство у дома, но дори и да не съм в състава със сигурност ще бъда на стадиона", каза 30-годишният Магуайър.

"За турнира през 2028 година или ще бъда на трибуните с приятели с поняколко бири в ръка, или ще бъде в съблекалнята, за да помагам на отбора. Това са единствените два варианта. Винаги съм бил огромен фен на националния отбор на Англия и да можем да организираме турнир е страхотно, защото той обединява цялата нация", каза още бранителят, който има 59 мача за "трите лъва".

Запитан и какво мисли за решението на УЕФА да даде само две квоти за петте страни, които ще организират турнира, Магуайър отговори по следния начин: 

"Класирането за голям футболен форум винаги е трудно, но ако не можеш да се класираш, значи нямаш място на него и не си в състояние да се бориш за титлата. Да не се класираме за европейското първенство би било кошмар, но ние имаме вярата и увереността, че можем да излезем от всяка квалификационна група."