Ливърпул продължава да е убедителен във Висшата лига, записвайки своя 13-и успех в Премиършип. Тимът на Юрген Клоп разби с 4:0 като гост Борнемут в мач от 16-ия кръг на Англия, а три гола за мърсисайдци отбеляза египетсктата суперзвезда Мохамед Салах. Острието на Ливърпул бе точен в 25-ата, 48-ата и 77-ата минута, а Стив Куук си отбеляза автогол в 68-ата минута. По този начин Ливърпул поведе колоната в Англия поне за няколко часа и вече има 42 точки. Втори остава Манчестър Сити, който по-късно в съботния ден гостува на Челси на "Стамфорд Бридж". Борнемут пък остава седми, но с опасност да бъде изместен от тази си позиция след изиграването на всички мачове от кръга. 

Мохамед Салах пък стана първият футболист на Ливърпул от 2014-а година насам, който е отбелязва хеттрик далеч от дома на тима. За последно това го стори Луис Суарес срещу Кардиф. Друг любопитен факт е, че стражът на "червените" Алисон Бекер подобри рекорда от 15 поредни срещи без загуба в своя дебютен сезон за мърсисайдци и вече има 16 поредни мача без поражение, задминавайки Хавиер Масчерано. В идния кръг Ливърпул приема Манчестър Юнайтед в голямия мач на Острова, докато Борнемут гостува на Уулвърхемптън.

Юрген Клоп стартира с 4-3-3 на „Виталити Стейдиъм”, като атаката на тима бе сфомирана от Роберто Фирмино, Мохамед Салах и Джердан Шакири. В своя мач №500 в английската Висша лига Джеймс Милнър стартира на десния бек, а Наби Кейта, Фабиньо и Вайналдум бе триото в средата.

Джошуа Кинг и Бруукс пък водеха атаката на „черешките” в съботния следобед.

Очаквано Ливърпул стартира по-уверено дуела на южния бряг, като мърсисайдци владееха повече топката. Въпреки това „червено-черните” затваряха много добре пространствата за гостите, които имаха трудности със завършването на атаките си.

Първата по-сериозна опасност дори дойде в 23-ата минута и бе за сметката на Борнемут. Джошуа Кинга пусна в коридор за Бруукс, който стреля мигновено, обръщайки се, ала ударът му бе париран от Алисон Бекер.

По-малко от две минути по-късно обаче Ливърпул поведе в резултат чрез Мохамед Салах. Роберто Фирмино пое топката и отправи удар от средна дистанция, който бе париран от Асмир Бегович. Топката обаче бе пресрещната от Салах, който притича и довкара, за да поведе в резултата. На повторенията обаче се видя, че египтянинът бе в засада, но лайнсменът не маркира засада.

До края на срещата Ливърпул продължи да държи топката под свой контрол, непозволявайки на домакините да създадат опасност пред вратата на Алисон.

Втората част стартира по прекрасен начин за тима от Ливърпул, а Салах отбеляза своя втори гол в 48-ата минута. Фирмино открадна в центъра на терена след преса на футболисти на Борнемут и веднага пусна пас към Салах. Стив Куук опита да го спре със спъване, ала не успя, а Салах елегантно с левия крак прати топката в долния ляв ъгъл на Бегович – 2:0 за Ливърпул.

След второто попадение на гостите Борнемут погледна по-смело към вратата на Ливърпул, което даде възможност за тима на Юрген Клоп да създаде скоростни атаки.В 67-ата минута Борнемут изпълни свободен уадр, след което топката бе изчистена, а Адам Лалана я овладя в центъра. Той подаде наляво за Андрю Робъртсън, който разтегли и центрира, а Куук опита да изчисти, но вместо това прати топката в собствената си врата с пета – 3:0.

Десет по-късно Салах оформи своя хеттрик в Борнемут. Адам Лалана пусна дълъг пас към Салах, а той надбяга леко Нейтън Аке. Египтянинът се впусна към вратата на Борнемут и излъга на два пъти, че ще стреля Асмир Бегович, вкарвайки накрая гол в опразнената врата на Борнемут – 4:0.

Това бе и последният по-сериозен акцент в мача, като Ливърпул вече мисли за мача си в Шампионската лига срещу Наполи идния вторник.