Полузащитникът на Ливърпул Лукас Лейва призна, че битката за титлата във Висшата лига може да го остави в клуба до края на сезона, но той самият вече се замисля за дългосрочното си бъдеще.

Брезилецът е играчът от настоящия тим с най-голям стаж в клуба, като кара своя 10-и сезон с екипа на мърсисайдци. Той обаче съвсем не е титуляр под ръководството на мениджъра Юрген Клоп, като има 14 мача дотук през кампанията и само 3 от тях са били във Висшата лига.

Вчера Лейва навърши 30 години и със сигурност има желание да играе по-редовно. Той заяви, че може да напусне през януари единствено ако получи оферта за договор, който би бил последния в кариерата му.

„Ситуацията не е идеална. Това не е нещо, което искам за бъдещето си, а именно – да не играя толкова редовно“, заяви халфът. „Не искам това за себе си, особено на моята възраст. Не съм близо до оттеглянето и имам още доста години пред себе си.“

„Всеки иска да играе – все пак ти се плаща, за да играеш. Опитвам се да бъда професионалист и да помагам, колкото мога, когато получа шанс. Към момента трябва да се справям с това и да намирам решения. Най-доброто място за мен в момента е Ливърпул. Не мога да кажа как ще стоят нещата след една седмица, след един месец или след още четири. Трябва да преценявам, когато нещо по-добро се появи. Сезонът дотук е много специален – имаме шанс да спечелим трофеи, а това също го вземам под внимание“, допълни Лукас.