Звездата на Евертън Ромелу Лукаку вече се подготвя за втори престой в Челси. Това заяви италианският журналист Масимо Марианела.

Откакто белгиецът заяви, че амбициите му не се припокриват с тези на „карамелите“ и затова няма да преподпише, спекулациите около него са ежедневие. На Острова все по-често се говори, че Челси иска изпуснатото си бижу обратно и е готов да плати 70 милиона паунда за 23-годишния голаджия.

Все пак се чуват и слухове, че мениджърът на „сините“ Антонио Конте не е много съгласен с подобна сделка. Италианецът повече напирал за острието на Реал Мадрид Алваро Мората, когото познава перфектно от общия им престой в Ювентус. Тук противоречието е с техническия директор Майкъл Еманело, който настоява за привличането на Лукаку.

Според Масимо Марианела очевидно Еманело е на печелившата страна. „Мисля, че много големи играчи ще акостират на „Стамфорд Бридж“ през лятото, тъй като Конте иска клубът да се превърне в реален претендент за Шампионската лига. Мога да кажа, че трансферът на Лукаку вече е почти завършен, а според други информации Алексис Санчес също може да пристигне от Арсенал. Има много други, които също желаят да заиграят в Челси“, каза журналистът.