Нападателят на Челси Ромелу Лукаку изрази признателността си към своя бивш клуб Интер и разкри, че сам се опитал да убеди наставника на “нерадзурите” Симоне Индзаги да му позволи да си тръгне, щом разбрал колко е сериозен интересът на лондончани. В крайна сметка той се завърна на “Стамфорд Бридж” срещу 115 млн. евро.

“След третата оферта на Челси, разбрах колко е сериозен интересът им и вече не мислех за Милано. Преди това Челси предложи 110 млн. евро плюс Давиде Дзапакоста, но Интер каза “не”. Затова отидох в офиса на Индзаги, за да постигнем споразумение. Казах му: “Интер ме извади от ла*ната, но искам да напусна само заради Челси””, сподели Лукаку пред HLN.

Белгийският национал коментира и представянето на “червените дяволи” на Евро 2020, където отпаднаха на 1/4-финалите след загуба с 1:2 от бъдещия шампион Италия.

“Еден Азар не беше във форма, а Кевин Де Бройне беше претърпял операция. По време на турнира видях малки сигнали, които ясно показаха, че ще ни бъде трудно да го спечелим. Италия ни превъзхождаше тактически, както и технически. От последното много ме заболя”, добави Лукаку.