Завръщащият се във Висшата лига Ромелу Лукаку няма търпение отново да поведе атаката на Челси. Нападателят беше закупен срещу 115 млн. евро от Интер, а утре трябва да започне тренировки с новите си съотборници и евентуално да може да вземе участие в дербито с Арсенал в следващия кръг. 

“За мен това е начало на нова битка, но всички се борим за една и съща кауза: да направим така, че Челси да побеждава! Ще направя така, че по време на тренировките да се раздавам на 100 процента, за да съм готов за двубоите”, заяви белгиецът в интервю за официалния сайт на лондончани.

“Не искам да говоря за личните си цели, но в случая те съвпадат с амбициите на клуба. Точно затова се завърнах. Челси иска да продължава да бие, да израства като клуб и да доминира в Англия и Европа”, продължи Лукаку. 

“При разговора ми с мениджъра Томас Тухел той беше напълно ясен, че очаква от мен да се превърна в лидер на тима. Просто трябва да използвам качествата си и да помагам на отбора възможно най-много. Последните два сезона в Италия ми помогнаха да усъвършенствам всички детайли от играта на един централен нападател и вече съм готов. Допада ми схемата на игра, но пък и мога да съм гъвкав, когато се наложи. Мога да действам сам в атака, но мога и да бъда в тандем с друг нападател”, добави таранът.

Лукаку призна, че често комуникира с легендата на Челси Дидие Дрогба: “За мен тази наша връзка значи всичко на света. Не си говорим веднъж месечно, а през няколко дни!”