Звездата на Евертън Ромелу Лукаку призна, че обмисля вариант да изведе семейството си от Белгия от съображения за сигурност предвид заплахата от терористични атаки в неговата родина.

Близките на нападателя живеят в Брюксел и по-точно в квартала „Меленбеек“, където местните власти издирват няколко души, отговорни за координирането на терористичните актове на Стария континент.

В белгийската столица бе обявена най-вискоа степен на заплаха през уикенда, а министър-председателят потвърди, че съществува сериозна вероятност от нападения.

„Аз живя в Брюксел и то там, където сега полицията постоянно върши операции“, сподели Лукаку. „От 6 години имам апартамент в Моленбеек и това е приятен квартал. Спокойно е, но предвид нещата, които се случват в момента, става много трудно.“

„Никога не съм имал каквито и да е проблеми там. Сега обаче ще се наложи да се изнесем колкото се може по-скоро. В националния отбор има още няколко момчета, които живеят там. Всичко, което се случва в момента, е истински шок.“

„Семейството ми е там. Моят брат вече не живее в Брюксел. Очевидно ще се се опитаме да се изнесем колкото се може по-скоро. Просто искам те да са в безопасност“, добави Лукаку.