Лукас Лейва е уверен, че Дарвин Нунес ще надгради след окуражаващия първи сезон в Ливърпул, след като е говорил за нападателя с Луис Суарес. Нунес вкара 15 гола във всички турнири по време на първата си кампания с червения екип, след като премина при мърсисайдци от Бенфика за 64 милиона паунда преди 12 месеца. Самият той описва Суарес като „идол“, след като са се сближили в Уругвай.

Суарес, който прекара три години и половина като съотборник на Лукас Лейва в Ливърпул, игра начело с Нунес на Световното първенство през декември и след отблизо кариерата на своя сънародник, откакто той дебютира за Пенярол преди шест години.

Лукас разкри пред официалния сайт на 19-кратния шампион на Англия, че Суарес му е казал всичко за качествата на Дарвин Нунес, а наскоро отказалият се от футбола бразилец очаква много още през следващата кампания от Нунес.

„Суарес ми каза, че той е много срамежливо момче, много спокоен, много тих, но играч, който винаги иска да се подорбява“, каза Лукас.

„Той е голмайстор, няма съмнение в това. С неговата скорост смятам, че може да помогне много повече на Ливърпул през следващия сезон. Луис се справя много добре и сме близки в Бразилия, откакто играе тук и говорим много. Смятам, че през първия си сезон Дарвин се справи отлично. Знаем колко е трудно да играеш в Англия и какви са очакванията към Ливърпул. Гледам уверено към втория му сезон, тъй като очаквам още по-сериозно подобрение, тъй като е млад, бърз и вкарва голове. Надявам се на по-силна негова кампания“, сподели бившият халф на Ливърпул