Бившият треньор на Барселона Луис Енрике е поставил неприемливи условия пред ръководството на Челси и преговорите между двете страни са провалени, съобщава „Marca“.

През последните месеци е имало няколко срещи между Луис Енрике и дясната ръка на Роман Абрамович – Марина Грановская.

В първия момент след срещите, които се проведоха през януари и февруари имаше положителни очаквания за развръзката в преговорите между Луис Енрике и Челси.

След това Луис Енрике е поставил условия, които са накарали Челси да прекрати разговорите с него.

Според информацията, Луис Енрике се е държал арогантно и това е основната причина за провала в преговорите, както с Челси, така и с Арсенал.

Луис Енрике бе предпочитаният човек за нов мениджър на Челси и за наследник на Антонио Конте, но тонът между двете страни забави преговорите, а в крайна сметка лондончани ги прекратиха, след като чуха претенциите на бившия треньор на Барселона.

Идеята на Луис Енрике е да даде форма на отбора, в който отива и да го изгради по свой маниер. Испанецът иска планът му да се следва стриктно и да има гаранциите за това, което ограничава желанието на клубовете. Енрике има и изградена трансферна политика, от която не иска да се отклонява. В крайна сметка в Челси са останали разочаровани от факта, че той не приеме половинчати мерки.